perjantai 9. joulukuuta 2011

Pressablogi: Kristillistä pakkopullaa

Kristillisdemokraattien ehdokkaaksi presidentinvaaleihin päätyi Sari Essayah. Nimenomaan päätyi, vaikka hän ilmoittautui mukaan kilpailuun vapaaehtoisesti. Näin pienellä puolueella kun ei ole realistista mahdollisuutta pärjätä, varsinkin kun vastassa ovat sellaiset äänirohmut kuin Sauli, Paavot ja Timo.

Henkilökohtaisesti ajateltuna positiivisin asia kristillisten ehdokkaassa on, että hän on kuka tahansa muu kuin ristiriitaisia tunteita herättävä Päivi Räsänen. Kristillisdemokraatti, jonka puheille ja mielipiteille nauravat ja päätään puistelevat jopa papit ja muu kirkon väki.

Sari on siis toinen vaalien naisehdokas. Hänen valttinaan voidaan pitää ulkopolitiikan tuntemusta, jonka hän on saanut Euroopan parlamentin jäsenenä. Siellä hän kuuluu talousvaliokuntaan, jossa hän on toiminut myös meillä kotimaassa eduskunnassa ollessaan. Eli jonkinlainen käsitys raha-asioista on takaraivossa.

Toisena täkynä häneltä löytyy menestyksekäs urheilijatausta. Sillä varmaan saadaan pari ääntä. Sitten on tietty mahdolliset protestiäänet niiltä, jotka eivät suurten puolueiden mieshahmoille ääniään halua antaa.

Näissä vaaleissa sukupuoli tuskin ratkaisee. Halonen on vienyt uutuudenviehätyksen ja oli aikoinaan juuri otollisena hetkenä ehdokkaana.

Suurimpana ”ongelmana” näen kuitenkin Essayahin edustaman puolueen ja sen kokemat takaiskut viime vuosina, kuten Räsäsen kommentit homoavioliitoista. Vaikka puolueen väki irtisanoutuikin puheenjohtajansa mielipiteistä, hän teki reippaasti hallaa sanomisillaan. Vaikka Essayah onkin suvaitsevaisempi ja voimakas tasa-arvon puolestapuhuja, heijastuvat nämä mielikuvat vanhoillisista kristillisistä myös häneen.

Oli miten oli, mutta näin on ja seikka on saletti.

Vesa Siltanen, MJ11

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti