tiistai 29. marraskuuta 2011

Pressablogi: Kolmas Paavo kisaan

Paavo Arhinmäki, Vasemmistoliiton puheenjohtaja, on toiminut aktiivisena kansanedustajana vuodesta 2007 lähtien. Arhinmäki tunnetaan lisäksi kulttuuri- ja urheiluministerin toimijana.

35-vuotias Arhinmäki ilmoitti vasta muutama päivä sitten lähtevänsä mukaan presidenttikisaan. Vasemmistoliiton edustajana Arhinmäki pyrkii pärjäävänsä presidentti kisassa, mutta onko mies aivan vakuuttunut ehdokkuudesta, vai oliko tarkoituksena saada joku täyttämään Vasemmistoliiton paikka kisassa? Arhinmäki valittiin yksimielisesti edustamaan puoluetta, joten sekin kertoo jotain. Myös se kertoo jotain, että puolueen toinen kansanedustaja Annika Lapintie ilmoitti julkisesti, ettei puolue välttämättä tarvitse ehdokasta vaaleja varten. Ehdokas tai ei, nyt sellainen on.

Presidenttikisassa on nyt mukana kolme Paavoa. Kuka heistä vie lopulta voiton, vai viekö kukaan? Arhinmäki itse kertoo lähteneensä presidenttikisaan, jotta suomalaisilla olisi mahdollisuus valita vaaleissa vasemmistolaisia arvoja kannattava presidentti.

Yksi hyvin merkittävä seikka on Arhinmäen ilmoitus Nato-jäsenyyttä koskevasta seikasta. Vasemmistoliitto tunnetaan puolueena, joka vastustaa Natoon liittymistä ja niin näyttää vastustavan myös itse Arhinmäki. Miehen kanta on hyvin selvä: Arhinmäki haluaa korostaa puolueensa merkitystä siinä kuinka tärkeää Yhdistyneiden Kansakuntien rooli on kansainvälisessä politiikassa. Täytyy sanoa, mies ehkä tietää, mitä edustaa, mutta kuinka moni Suomen kansalaisista uskoo samaan mihin hän? Riittävätkö Arhinmäen mielipiteet viemään hänet presidenttikisassa toiselle kierrokselle?

Itse aloin vain miettiä, että kuinka on mahdollista, että Arhinmäen kannatus nousee näinä viimeisinä kuukausina, joita on jäljellä ennen kuin äänestykset alkavat? Lipponen ja Niinistö ovat jo sen verran vahvoilla, että muiden puolueiden ehdokkaat alkavat jäädä jälkeen. Mielestäni on jo hyvin selvää, että Paavot tulevat taistelemaan siitä, kuka pääsee toiselle kierrokselle ja kuka ei. Tosin pieni kutina on siitä, että tämä kolmas Paavo, Arhinmäki, tulee jäämään ensimmäisellä kierroksella hyvin kauas kaimoistaan.

Päivi Pentikäinen, MJ11

1 kommentti:

  1. Huolestunut kansalainen12. joulukuuta 2011 klo 13.32

    Paavo Arhinmäki voittaa vaalit! Kansa tahtoo puna-vihreetä värii linnaan.

    VastaaPoista