perjantai 25. marraskuuta 2011

Pressablogi: Vähemmistövaltuutetusta vähemmistöehdokas

Tarja Halosen kaksitoistavuotisen kauden jälkeen presidentin pallia lähtee havittelemaan muiden muassa vähemmistövaltuutettuna toimiva RKP:n Eva Biaudet. Biaudet joutuu lähtemään samoista lähtökohdista muiden ehdokkaiden kanssa, sillä Halonen ehti jo käyttää naiskortin. Marginaaliryhmät ainoastaan äänestänevät häntä yksilahkeisuuden takia.
 
Presidenttipelissä nähdään harvakseltaan naisia, joten onhan jo siinäkin joidenkin mielestä hatunnoston paikka Evalle. Jos kuitenkin unohdamme kliseisimmät mielikuvat vähemmistöistä, niin sivuutamme nyt Biaudetin sukupuolen kokonaan ja keskitymme hänen presidenttikisan lähtökohtiin muilta osin.
 
Presidentti on valtion kasvot. Presidentin virkaan halutaan karismaattinen ja ansioitunut henkilö. Tässä onkin se ’’Bideen’’ tarjoama täky, johon tartumme.
 
Eva Biaudet poikkeaa muista ehdokkaista siinä, että hän on koulutukseltaan vain ylioppilas. Tai noh… Onhan hän sentään oikeustieteiden ylioppilas, mutta kuitenkin… Melko kouluttamaton siis - presidenttiehdokkaiden ehtaa vähemmistöä! Riittääkö pelkkä valkolakki presidentin tutkinnoksi? Biaudetin saavutuksista voidaan olla montaa mieltä, mutta hyvin vähän ainakaan googlaamalla mitään positiivista kansan kantaa hänestä löytää.
 
Häneen saattaa olla vaikea samaistua.
 
Kysymyksenä nouseekin, että haluaako Suomi näiden kahdentoista vuoden jälkeen vielä kuusi vuotta lisää saamattomuutta ja seinäruusuilua. Halonen jäänee monelle mieleen presidenttinä, joka ei saanut aikaan juuri mitään positiivisesti merkittävää. Edes tapettina seinillä Halonen ei ollut mieleenpainuvimmasta päästä. Ei, vaikka nainen olikin.
 
Biaudetin on siis ehkä näistä lähtökohdista vaikea saada kunnon kannatusta.
 
Loppupeleissä ei kuitenkaan kannata unohtaa viime eduskuntavaaleja. Arkadianmäelle päätyi jopa peruskoulun kesken jättänyt henkilö. ’’Kansan tahto’’ on tosiaan erittäin oikukkaasti ilmituleva asia. Jytkyjä voi tulla monelta suunnalta.
Sampo, MJ11

1 kommentti:

  1. Ruotsalaiskiintiö pressakisaan?20. tammikuuta 2012 klo 13.09

    Ruotsalaiskiintiön turvin oikeustieteelliseen ja sinne vaan roikkumaan ilma, että saa mitään opintoja aikaiseksi. Erikoisluvalla sai jopa työpaikan, ja meni pätevien hakijoiden ohi. Aika törkeä nainen.

    VastaaPoista